Nieuwe Michaëlschool gaat verder als Het Vada College

25-02-2019
Een nieuw schoolgebouw, een nieuwe naam, een nieuwe start. Dat was de boodschap afgelopen donderdag tijdens de heropening van de nieuwe Michaëlschool. Of beter gezegd: Het Vada College. Onder deze naam gaat de Boxtelse school voor speciaal- en middelbaar onderwijs van Koraal verder. Een nieuw schoolgebouw, een nieuwe naam, een nieuwe start. Dat was de boodschap afgelopen donderdag tijdens de heropening van de nieuwe Michaëlschool. Of beter gezegd: Het Vada College. Onder deze naam gaat de Boxtelse school voor speciaal- en middelbaar onderwijs van Koraal verder.

Half januari vorig jaar werd begonnen met de sloop en herbouw van de praktijkschool die staat op het terrein van locatie De La Salle. “Het wachten is beloond, we zijn trots op ons nieuwe gebouw”, aldus schoolleider Anjo Sanders. Waarnemend burgemeester Fons Naterop constateerde dat er “iets tot stand is gebracht om trots op te zijn, ik hoop dan ook dat de kinderen het er naar de zin zullen hebben.”

Na de ontvangst in de nieuwe kantine, werd buiten het nieuwe bord onthuld waarop de naam Het Vada College prijkt. Deze Latijnse naam verwijst naar Boxtel als een doorwaadbare plaats aan de rivier de Dommel. “Het Vada College moet dan ook een ontmoetingsplaats aan de Dommel zijn”, aldus Sanders.

Deel deze pagina op