Koraal en #ikzorg

29-10-2018
Er werken 1,2 miljoen mensen in de zorg, maar als we nu geen actie ondernemen dan dreigt in 2022 een ernstig tekort.

 Actieplan Werken in de Zorg wil goede zorg en welzijn waarborgen voor de toekomst en op korte termijn een merkbaar en meetbaar verschil maken. Samen met verschillende partijen vanuit de zorg- en welzijnssector start het ministerie van VWS daarom vanaf 1 november de landelijke publiekscampagne ‘IK ZORG’ #ikzorg. 

De campagne moet bijdragen aan meer mensen die kiezen voor zorg en welzijn, minder uitval door betere keuzes en meer behoud door anders te kiezen binnen zorg en welzijn. In deze campagne gaat men het vooroordeel uitdagen over werken in de zorg door te laten inzien dat het ook kansen en mogelijkheden biedt die wel degelijk aanspreken. Het is een veel breder vakgebied dan veel mensen denken, met een grote diversiteit aan opleidings-en carrièremogelijkheden voor iedereen die graag betekenisvol werk wil doen. Wie kan dat beter laten zien dan mensen die zelf werken in zorg en welzijn?

Daarom staan in deze campagne mensen centraal die werken in de sector zorg en welzijn. Zoals Sabrina, Bram en Grayson van Koraal. De nieuwe website www.ontdekdezorg.nl is dé vindplek van alle mogelijkheden binnen zorg en welzijn. Op basis van eigen wensen kan iemand zich een beeld vormen van de mogelijkheden binnen de sector. 

Deel deze pagina op