Fleur gaat met een eenwieler Alpe D'Huez op!

22-05-2017
Fleur gaat met een eenwieler Alpe D'Huez op!
De Boxtelse Fleur van den Heuvel is een leerling van VSO De Rietlanden. Op 1 juni gaat zij samen met haar vader Hein (50) de Alpe d’Huez beklimmen voor Alpe d’HuZes. Alsof dit nog niet genoeg uitdaging is, fietst Fleur de Alpenreus op met een eenwieler, vergezeld door een hardlopende vader Hein naast zich. Het tweetal hoopt met het ophalen van geld voor hun gesponsorde fietstocht nog een ander doel te bereiken dan de top halen: de vader-dochter relatie verbeteren.

Fleur heeft namelijk 2,5 jaar niet bij haar ouders gewoond vanwege een problematische band met haar vader, diezelfde vader waarmee ze nu een hecht team zal moeten vormen om de berg op te komen. Is dat niet ontzettend moeilijk en spannend? Fleur: “Jazeker! Maar ik wil echt een nieuw begin maken samen met hem.” Hein beaamt dit: “We moeten elkaar blindelings kunnen vertrouwen als we die berg opgaan!” Fleur is naar eigen zeggen het eerste meisje die de berg met een eenwieler op fietst.

Ze leerde de fiets bedwingen op de circusschool in Geldermalsen, nabij haar voormalig woonplaats IJsselstein. “Ik ben al zo’n acht jaar aan het eenwieleren”, vertelt Fleur, “ook op school, in een hok hadden we eenwielers staan.” Lachend, “Mijn ouders werden gek van mijn kapotte broeken, van het vallen in die tijd.” Het tweetal is al flink aan het trainen op bijvoorbeeld de Waalbrug bij Zaltbommel. “Je hebt daar bij de heen- of terugweg altijd wel een keer de wind tegen”, legt Hein uit. Hij vertelt dat het wilde plan zo ook ooit begon: “We waren in januari bezig met het traject waarbij Fleur weer thuis zou komen wonen. Toen ontstond het idee om, ter verbetering van onze band samen de Alpe d’Huez te beklimmen. De dag erop reed Fleur op de eenwieler de Cauberg op. Twee keer zelfs. Ik heb begrepen dat die berg steiler is dan de Alpe d’Huez.”

Hein en Fleur gaan samen met de auto in de richting van de Alpen en nemen in principe geen fans mee. “Het gaat ons er echt om dat we samen met elkaar zijn”, geven vader en dochter aan. De tien uur durende autorit naar de 1.200 meter hoge Alpenreus wordt voorafgegaan door een training in de Ardennen om toch wat échte hoogtemeters te maken. Fleur heeft er alle vertrouwen in: “Iedereen zei dat ik gek was, zelfs mijn collega’s van de circusschool. Maar voor een Van den Heuvel is geen berg te hoog!”

Fleur en haar vader zijn nog op zoek naar sponsors voor hun fietstocht. Die kunnen zich aanmelden via de actiepagina https://deelnemers. opgevenisgeenoptie.nl/heuvels.

Deel deze pagina op